LOLA FERNÁNDEZ SE SITUA EN 7a POSICIÓ EN LA CLASSIFICACIÓ FEMENINA AL CAMPIONAT D’ESPANYA D’ESCACS

El Club d’Escacs Espluga de Francolí torna a tenir representació al campionat d’Espanya d’escacs amb la jove jugadora Lola Fernández en la categoria sub-10.

De l’1 al 6 de juliol ha tingut lloc el campionat d’Espanya, un any més, a Salobreña. Aquest campionat és caracteritzat per un alt nivell en el joc i intensitat, però la nostra petita representant va demostrar un cop més una gran resistència, fet que es va constatar en el fet que totes les seves partides van allargar-se entre 3 i 4 hores sense baixar la qualitat del seu joc.

L’expedició catalana va estar composta per 21 jugadors i jugadores, d’entre ells 6 nenes, capitanejats immillorablement per l’Ivan Marina i el Raül Arza com a delegats, i guiats un cop més per l’incansable entrenador i director dels escacs base de la federació catalana d’escacs; MI José Sequera Paolini.

Com l’any passat, l’experiència ha estat molt enriquidora, tant pel que fa a la progressió individual dels jugadors en general com per l’ambient i l’harmonia que es respirava entre jugadors i equip tècnic; fet que fa que, aquest, esdevingui un torneig al qual desitgen continuar participant any rere any.

Pel que fa als resultats, la nostra representant va assolir excel·lents resultats, tenint en compte que és de primer any en la seva categoria (juguen nens i nenes de 9 i 10 anys i ella encara no havia fet els 9), i que l’objectiu inicial era únicament participar i continuar adquirint coneixements. La Lola, però, no es va conformar amb això i va lluitar amb molta valentia aconseguint fer 5 punts de 9 possibles (mig punt més que a l’anterior edició). Val a dir que, les primeres 9 classificades van empatar amb 5 punts, i que la posició en la classificació final va ser determinada pel desempat.

Des del Club, estem molt orgullosos tant del resultat obtingut en una prova tan important i exigent, com del fet que continuï representant-nos amb aquest esperit d’esportivitat que sempre la caracteritza.

A MÉS, VA PARTICIPAR EN EL CAMPIONAT D’ESPANYA DE RÀPIDES, ASSOLINT LA 6a POSICIÓ EN LA CLASSIFICACIÓ FEMENINA.

En acabar el torneig de ritme estàndard, es duia a terme el campionat de ràpides, al qual la Lola no va dubtar a participar tot i l’esgotament mental i físic de tota la setmana en el torneig previ.

Un cop més, la jove jugadora va demostrar que el treball i la dedicació de tot l’any dona fruits, aconseguint situar-se al capdavant de la classificació femenina diversos cops al llarg del torneig, però, una derrota en l’última ronda va fer que se li va escapés el podi femení, i la va enviar de cap a la 6a posició en la classificació final.

Des del Club t’encoratgem a continuar treballant amb constància com ho has fet durant tota la temporada. També volem agrair la seva dedicació i compromís als professors que faciliten que els nostres jugadors progressin; en aquest cas; especialment al Rubén Gavilán (Escola Peons, Reus), al GM Josep Oms (Acadèmia d’escacs ADEJO, Lleida) i al MI José Sequera (al capdavant de la tecnificació de la federació catalana).